For de unge

Reconnect er et projekt, som arbejder med en ny metode til at få unge i job eller uddannelse ved at tage udgangspunkt i den enkelte unges behov og drømme for fremtiden. 

Projektet tilbyder et individuelt tilrettelagt forløb, der søger at få den unge i job eller uddannelse, samt støtte til at forbedre den unges generelle trivsel. Deltagelse i projektet er fuldstændigt frivilligt og kan til enhver tid trækkes tilbage.

Sådan foregår det

Som en del af projektet vil en jobcenterkonsulent bede dig udfylde skemaer, der handler om din trivsel. Unge, som matcher projektets målgruppe, vil efterfølgende blive tilbudt at deltage i Reconnect. Herefter vil du, i samarbejde med en Reconnect-konsulent, tilrettelægge et forløb, der stiler mod den uddannelse eller det job, du godt kunne tænke dig. Hvis du ikke er afklaret med, hvilken uddannelse eller job, du kunne tænkte dig, er det også noget en Reconnect konsulent, kan hjælpe dig med.

Partnere

Projektet gennemføres og evalueres af Københavns Professionshøjskole (KP) i samarbejde med Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (VIVE), Roskilde Universitet (RUC), Rødovre Kommune, Københavns Kommune og Bornholms Regionskommune. Der deltager unge fra de tre kommuner, og projektet løber fra 2019 til sommeren 2025. Projektet er finansieret af Novo Nordisk Fonden.